Vad innebär det att vara HR Business Partner på Atria Sweden?

Sara Brandt gick in i rollen som HR Business Partner hos oss i December 2021, hon berättar hur det känns och vad hon ser fram emot.

Hur känns det att vara en del av Atria?

– Jättebra verkligen, jag tycker vi har en välkommande kultur som gjort det enkelt för mig att bli en del av företaget. Det känns kul att få lära känna en ny bransch och jobba på ett privat bolag där ett stort fokus ligger på vår affär.

Du har gått in i en roll vi tidigare inte haft på Atria: HR Business Partner, vad innebär rollen?

– Det är vad det låter som egentligen, HR med ett affärsperspektiv. Jag stöttar affärsenheternas chefer i att optimera HR-processerna i sin verksamhet och sitt ledarskap, och som i sin tur kan hjälpa affären framåt. Jag finns också till för medarbetarna och ser till att Atria har en uppskattad och god ELC – Employee life-cycle. När alla som jobbar på Atria förstår sitt uppdrag och upplever ett tydligt och motiverade ledarskap gynnas affären. Det är ett långsiktigt strategiskt arbete och mina arbetsveckor kan se väldigt olika ut. Med det sagt vill jag vara tydlig med att jag också finns här i det vardagliga arbetet, att man gärna kan höra av sig till mig om man vill bolla något, så kan jag se om jag kan hjälpa till eller föra personen i rätt riktning.

Vad ser du fram emot i rollen?

– Dels att just vara en stöttepelare och underlätta för cheferna att göra sitt jobb och utvecklas i sitt ledarskap. Men även att vara med på den här förändringsresan som vi befinner oss i för att bli Winning Northern European Food Company. Vad behöver vi skruva på för att bli just det, och hur kommer HR in i bilden? Det rör frågor som; vad behöver vi nå ut med och hur lever vi efter våra värderingar? Att lyfta och implementera frågor som bidrar till att förverkliga visionen och få medarbetarna att känna stolthet och engagemang samtidigt.

Vad gjorde du innan du blev en del av Atria?

– Jag var konsult och stöttade organisationer att bland annat ta fram och etablera mötesstruktur och beslutsordning. Jag har även varit medlare mellan fack och arbetsgivare och hjälpt hantera olika typer frågor. Innan jag blev konsult jobbade jag inom fastighetsbranschen i runt 10 år. Ett tag var jag kommunikations och marknadschef för HSB Uppsala och jobbade med deras varumärkesbyggande. Där var jag lite av ett Wild Card som kom från en HR-bakgrund men kunde bidra med ett annat perspektiv.

Över till privata Sara, när du inte jobbar vad gör du då?

– Jag bor i Uppsala med min man och våra två döttrar som är fyra och åtta år. Vi gillar utflykter och har ofta en väska packad och klar, vi håller även på med klättring. Hemma blir det en del trädgårdfix eftersom vi sedan några år tillbaka är husägare. Förra ägarna hade nog gröna fingrar för vi har till och med en stor palm i trädgården – det måste vara världens nordligaste palm?

Vilket är ditt bästa tips för att må bra?

– Förutom de självklara sakerna som att dricka vatten och röra på sig så skulle jag säga att lyssna på sin mage. Magen har jag insett är en väldigt bra vägvisare i livet.

Sist men inte minst, en fråga om mat: Bästa rätten att laga på en vardag?

– Pasta Carbonara, det går på ett kick och är lyxigt!