Hur är det att jobba med vår kycklingproduktion?

Daniel Magnusson har varit platschef för vår anläggning i Sölvesborg sedan 2018. Vi lär känna honom lite bättre!

Hur länge har du jobbat inom livsmedelsbranschen?

– Direkt efter jag gick ut skolan började jag jobba inom produktion på nöt- och fläsksidan och har därefter jobbat inom kött och chark i över 20 år. Jag har gått den långa vägen från att börja på golvet och sedan haft chansen att klättra mig uppåt i min karriär. År 2018 klev jag in som produktionschef på Atria här i Sölvesborg för att sedan fasas in i rollen som platschef.

Vad var största skillnaden mellan dina tidigare arbeten och kycklingproduktionen i Sölvesborg?

– Jag har tidigare aldrig jobbat med den levande sidan av produktionen. Nu är jag med från nykläckt kyckling till färdig produkt. Man blir ödmjuk när man har hela kedjan och inser vad det är man jobbar med. Vi ser varje fågel som en individ och det är liv som vi tar väl hand om.

Vilken var din första reflektion när du gick ut i slakten i Sölvesborg?

– Jag slogs av ett lugn som inte stämde överens med den bild jag trodde jag skulle få se.

Hur tar vi hand om våra kycklingar?

– Vi vill ge våra kycklingar de bästa förutsättningarna för att de ska må bra. Vi håller det rent och snyggt och kollar till våra stall dagligen. Vi tar helt enkelt hand om dem som de individer de är och följer självklart alla lagkrav och Svensk Fågels djurskyddsprogram. Det skrivs en del om att kycklingarna i Sverige växer upp i ett dåligt klimat med trånga stallar, men det är inget jag kan se hos oss.

Vad är det bästa med ditt jobb?

– Det är just den här bredden, att man får vara med under hela kedjan och får med sig både mer kunskap och se det stora värdet i produkten. När man väl är ute i butik och handlar är det extra kul att spana efter Lönneberga och våra kycklingprodukter.

Har du någon favoritprodukt i vårt sortiment?

– Jag vill slå ett slag för lårfilén, de flesta väljer en bröstfilé men lårfilén är en jättefin råvara som lätt att få saftig när man tillagar den. Sedan är våra grillspett väldigt goda.

Sist men inte minst, vad gör du när du inte jobbar?

– Jag umgås mycket med min familj och vid normala omständigheter gillar vi att resa mycket, vi är även ute mycket i naturen. Hemma håller vi just nu på att renovera vår villa, vilket tar en del tid men det är kul att resultatet av något man gjort själv.