”Jag vill vara en positiv drivkraft”

Cathrine Wihlborg gick för tre månader sedan in i rollen Regionchef Syd hos oss på Atria. Här är hennes uppdrag att driva affären framåt tillsammans med våra fältsäljare. Hon berättar om rollen, vad som krävs för att vara en bra chef och varför hon tycker Atria har gett henne de bästa förutsättningarna att vara det.

Berätta, vad gör du i rollen som Regionchef?

− Det är en operativ roll där jag tar del av våra fältsäljares vardag, från att vara med att bygga exponeringar i butik till att lyssna in när de har ett säljsamtal. Därefter utvärderar vi, vad gick bra, vad gick mindre bra och hur kan de ta nästa steg? Genom att utvärdera hur det går, deras mål och hjälpa dem nå målen driver vi tillsammans affären framåt.

Vad skulle du säga är viktigast i säljrollen?

− Relationen, alla människor är olika och det gäller att lyssna in, anpassa sig och vara förstående − det här är våra säljare fenomenala på. 

Vad tycker du är roligast i din roll?

− Att få vara med och utveckla och vara en positiv drivkraft som ger energi till mina medarbetare. Att sedan få se hur de lyckas och ständigt utvecklas är fantastiskt roligt. Om jag är en bra säljcoach och stöttande chef kommer de närmre sina egna uppsatta mål vilket i sin tur leder till att jag når mina mål. Det enda jag vill är att säljarna ska lyckas.

Vad för typ av egenskaper är viktiga för den här typen av roll tycker du?

−Att ha en positiv grundinställning och vara rak och ärlig. Fokusera på det som är positivt och visa uppskattning när din medarbetare gör något bra, då upplever jag att det är mycket lättare för en medarbetare att ta till sig den konstruktiva kritiken också. Sedan gäller det också att vara analytisk och strukturerad.

Du och dina fältsäljare jobbar främst med Lithells och Lönneberga, vad ser du för potential i varumärkena?

− The sky is the limit. Det är otroligt starka varumärken och produkter vi stolt kan stå bakom. Våra varumärken bygger på stabilitet och trygghet vilket känns helt rätt i tiden. Ta Lönneberga Kyckling som exempel, närproducerad kyckling med både uppfödning och slakt på Listerlandet i Blekinge.

Nu har du varit hos oss i lite mer än tre månader, hur känns det?

− Fantastiskt, alla har varit så välkomnande och bemött mig på bästa sätt. Mina medarbetare har gjort det enkelt för mig, det stöttar mig och förstår att jag har en del att sätta mig in i. Det är lätt att vara en bra chef när man har bra medarbetare.

Nu är vi såklart nyfikna vad du gör utanför jobbet?

− Jag bor i Skåne i en liten by som heter Dösjebro, här köpte jag ganska nyligen ett 80 år gammalt hus som är lite av ett renoveringsprojekt. Så mycket av min tid läggs på olika projekt med huset, vilket jag tycker är väldigt roligt då jag har många idéer och gillar att vara aktiv. Här bor jag med mina två hemmavarande barn, min äldsta är utflugen. Innan jag köpte huset tränade jag mycket men nu blir huset min träning i stället. Vi har stora 20 kg stenar på tomten så de kan jag lyfta om jag vill ha lite extra styrketräning. Sedan älskar jag ju mat såklart och uppskattar restaurangbesök. Jag lägger hellre pengar på att äta på en av våra stjärnrestauranger än att åka på en charterresa.

Gillar du att laga mat också?

− Ja, men det blir mer vardagsmat. Ett av mina bästa recept som jag tycker både funkar både till vardags och helg är snabbt steka kycklinglårfilé, lägga den i en ugnsform med skivad mozzarella och tomat, toppa med salt, peppar och en kräm-balsamico. Till det har jag en basilikasås på färsk basilika, vitlök, salt, peppar och olivolja som jag mixar ihop och sen blandar med creme fraiche – och så serverar jag det hela med ris – mums!